Maränger

Häromveckan när jag bakade så gjorde jag Eclairer - ett franskt bakverk - och dit behövde man 4 äggulor, vilket ledde till att jag hade 4 äggvitor över. Och finns det äggvitor över, ja då är det ett måste att göra maränger. Så jag gjorde maränger. Ville liva upp de lite också, så la i massvis med färg.
Receptet är från fina Fridas bakblogg - länk: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2015/09/03/2146472047/ 
 
Först själva marängsmeten då, äggvitor och strösocker vispas samman med handvisp, värms sedan upp och kyls därefter ner under ständig vispning med elvis, ungefär 10 min. Ja, man blir helt slut i armen, och önskar att man ägde och hade plats för en bakmaskin...
 Därefter fylls smeten i spritspåsar, som med fördel kan ha blivit smetade med karamellfärg.
 Därefter spritsas de ut på plåt.
 Och efter det skjutsas de in i ugnen.
Plåtarna var för sig om man inte har varmluftsugn.
Därinne får de stå i 1 h på låg värme och sedan en stund till med öppen ugnslucka.
 Efter det är de klara när de släpper från plåten.
Därefter är det bara att sätta de i en lufttät burk eller likande och förvara tills de ska ätas upp.
Eller ätas upp direkt.
Men för mig blev det väldigt många på 4 äggvitor...
 
Kort gott slut!
 
 

Kommentera här: