MarÀnger

HÀromveckan nÀr jag bakade sÄ gjorde jag Eclairer - ett franskt bakverk - och dit behövde man 4 Àggulor, vilket ledde till att jag hade 4 Àggvitor över. Och finns det Àggvitor över, ja dÄ Àr det ett mÄste att göra marÀnger. SÄ jag gjorde marÀnger. Ville liva upp de lite ocksÄ, sÄ la i massvis med fÀrg.
Receptet Àr frÄn fina Fridas bakblogg - lÀnk: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2015/09/03/2146472047/ 
 
Först sjÀlva marÀngsmeten dÄ, Àggvitor och strösocker vispas samman med handvisp, vÀrms sedan upp och kyls dÀrefter ner under stÀndig vispning med elvis, ungefÀr 10 min. Ja, man blir helt slut i armen, och önskar att man Àgde och hade plats för en bakmaskin...
 DÀrefter fylls smeten i spritspÄsar, som med fördel kan ha blivit smetade med karamellfÀrg.
 DÀrefter spritsas de ut pÄ plÄt.
 Och efter det skjutsas de in i ugnen.
PlÄtarna var för sig om man inte har varmluftsugn.
DÀrinne fÄr de stÄ i 1 h pÄ lÄg vÀrme och sedan en stund till med öppen ugnslucka.
 Efter det Àr de klara nÀr de slÀpper frÄn plÄten.
DÀrefter Àr det bara att sÀtta de i en lufttÀt burk eller likande och förvara tills de ska Àtas upp.
Eller Àtas upp direkt.
Men för mig blev det vÀldigt mÄnga pÄ 4 Àggvitor...
 
Kort gott slut!
 
Â